Генсек НАТО назвав удари в Сирії чітким сигналом Асаду, РФ та Ірану

Понеділок, 16 квітня 2018, 13:35

Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав ракетний удар США, Британії і Франції у Сирії чітким сигналом президенту Башару Асаду, Росії та Ірану.

Про це він заявив у ході візиту до Анкари, повідомляє Hurriyet daily news.

"Ця операція дала чіткий сигнал режиму Асада, а також Росії і Ірану, які його підтримують. Вона показала, що міжнародна спільнота не буде мовчки спостерігати, що там відбувається" - наголосив Столтенберг.

Генсек звинуватив Росію у тому, що вона заважає проведенню незалежного розслідування хімічної атаки в Сирії.

"Були спроби провести незалежне розслідування щодо можливого використання хімічної зброї у Сирії, але Росія завадила їм" - заявив він.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтримав нанесення авіаударів США, Францією та Британією по військових об’єктах в Сирії.

Вранці 14 квітня США, Франція та Велика Британія випустили 105 ракет по трьох військових об’єктах в Сирії під час сьогоднішнього удару. Об’єктами для ударів стали науково-дослідний комплекс в Дамаску, який пов’язують із виробництвом хімічної та біологічної зброї, і дві цілі поблизу міста Хомс.

В РФ пояснили, що не відповіли на авіа удари США та їх союзників, оскільки жодна з випущених крилатих ракет не потрапила в зону відповідальності сил ППО угруповання РФ в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: