Поліція Відня зупинила хворого на лейкоз у масці через закон про заборону паранджі

Вівторок, 24 квітня 2018, 14:34

У Відні за законом про заборону носіння паранджі у громадських місцях та іншого одягу, що закриває обличчя, поліція зупинила хворого на лейкоз чоловіка у масці.

Про це у поліції підтвердили в понеділок, пише видання The Local.

26 річний Валентин розповів австрійському сайту Vice News, що поліція зупинила його минулого вівторка. Лікарі сказали йому носити маску, щоб захистити ослаблену інтенсивним курсом хіміотерапії та іншим лікуванням імунну систему.

"Перше, що вони запитали мене, це те, чи говорю я по-німецьки, чи я іноземець", - розповів Валентин. "Коли я пояснив, що я з Відня, все трохи заспокоїлося, але потім вони взялися за мою маску".

Поліція пояснила йому, що він порушує закон, який передбачає штраф в розмірі 80 євро.

"Я питав про це свого лікаря, але він просто розсміявся і сказав, що всім буде зрозуміло, чому я її ношу", - розповів чоловік. Він показав поліції свої ліки і віднайшов результати аналізу крові на телефоні.

"Все це було досить напруженим досвідом, але, врешті-решт, вони повірили мені", - сказав Валентин. Його попередили, що наступного разу йому знадобиться свідоцтво лікаря, в іншому разі йому загрожує штраф.

Представник поліції Патрік Майергофер підтвердив, що чоловіка було зупинено, і що "питання було вирішене після короткої розмови".

"Покриття обличчя з медичних причин є винятком. У таких випадках поліція повинна отримати надійний доказ того, що маску носять за медичними показаннями", - сказав Майергофер агентству APA.

В Австрії з 1 жовтня минулого року набув чинності закон про заборону на носіння в громадських місцях одягу, що закриває обличчя. Закон забороняє носіння не тільки мусульманських головних уборів, таких як паранджа або нікаб, але і медичних масок, балаклав, клоунських і карнавальних масок у несвяткові дні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: