У Німеччині чиновників попередили, що під час ЧС в РФ за ними можуть шпигувати

Середа, 13 червня 2018, 15:32

У Північному Рейні - Вестфалії чиновників МВС попереджають, що вони можуть стати об'єктом шпигунства під час футбольного чемпіонату світу, і радять не брати в Росію електронні девайси.

Про це пише DW.

У внутрішніх інструкціях з безпеки місцевого МВС також неодноразово згадується так званий паспорт вболівальника (Fan ID), який повинні оформити всі глядачі, які підуть на матчі мундіалю.

"Звертаємо увагу, що особисті смартфони та інші електронні девайси можуть стати об'єктом шпигунства. Тому рекомендуємо не брати їх з собою", - йдеться в інструкції з техніки безпеки МВС, виданій спеціально до чемпіонату світу в Росії.

Замість смартфона можна взяти старий кнопковий мобільний "без доступу до інтернету" і без списку службових контактів - таку пораду, за повідомленнями преси, дали держслужбовцям влада міста Мюльгайм-на-Рурі. 

"У минулому були інциденти в Росії і Туреччині, коли у мандрівників на деякий час забирали телефони, а потім повертали без пояснень. Згодом з'ясовувалося, що дані з них були зчитані", - розповів представник регіонального МВС Тобіас Дункель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: