Авіаудар на сході Сирії: вбито близько 30 осіб

П'ятниця, 13 липня 2018, 11:45

Щонайменше 28 осіб загинули в результаті авіаудару по контрольованому "Ісламською державою" району на сході Сирії поблизу кордону з Іраком.

Про це повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, пише Reuters.

Сирійське державне інформаційне агентство та інші проурядові ЗМІ заявили, що очолювана США коаліція завдала авіаудару поблизу міста Альбу-Камаль на схід від річки Євфрат. За їхніми даними, загинуло понад 30 осіб.

Очолювана США коаліція бореться за те, щоб розбити залишки "Ісламської держави" в Сирії в підтримку сирійських демократичних сил (SDF), альянсу повстанців, зокрема курдську YPG.

Президент Сирії Башар Асад за вирішальної допомоги Росії та Ірану відновив контроль над більшістю сирійських територій, захоплених повстанцями з 2011 року, коли в країні почалася війна.

Напередодні високопоставлена російська військова делегація увійшла в останній утримуваний повстанцями район південного міста Дар'а і почала переговори про його передачу під управління військ Башара Асада.

Близько 2 тисяч повстанців із сім'ями залишилося в цьому районі. Угода про капітуляцію включає здачу зброї і евакуацію.

Сполучені Штати раніше пригрозили, що здійснять "тверді і належні заходи" у відповідь на порушення сирійським урядом перемир'я на півдні, але повстанці заявили, що США сказали їм не чекати ніякої американської військової підтримки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: