У Туреччині ухвалили закон про безпеку, щоб замінити надзвичайний стан

Середа, 25 липня 2018, 18:39

Парламент Туреччини прийняв закон про боротьбу з тероризмом, який наділяє владу більш широкими повноваженнями після закінчення надзвичайного стану в країні.

Про це повідомляє Anadolu.

Закон був підтриманий депутатами правлячої Партії справедливості і розвитку (АК) і їх союзниками з Партії націоналістичного руху.

Документ ще на три роки дає губернаторам і силам безпеки повноваження, якими вони володіли в умовах надзвичайного стану.

Закон також дозволяє уряду звільняти співробітників підрозділів збройних сил Туреччини, поліції і жандармерії, державних службовців і робітників, якщо є підозри щодо їх зв'язків з терористичною організацією.

Закон також передбачає можливість заборони публічних зібрань, продовження терміну утримання під вартою, якщо є зв'язок або контакти з терористичними організаціями або інші передбачувані загрози національній безпеці.

В Європейському раніше висловлювали стурбованість новими пропозиціями щодо посилення антитерористичного законодавства.

Нагадаємо, Туреччина оголосила надзвичайний стан 21 липня 2016 року після невдалої спроби державного перевороту і сім раз продовжувала його.

На тлі закінчення надзвичайного стану керівна Партія справедливості і розвитку запропонувала новий антитерористичний закон, в опозиції називають його таким же репресивним як і надзвичайний стан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: