В РФ назвали нове отруєння "Новічком" антиросійською провокацією

Понеділок, 9 липня 2018, 17:50

Посольство Росії у Великій Британії заявило, що без доступу до розслідування отруєння в Еймсбері вважатиме його антиросійською провокацією.

Про це йдеться у повідомленні на сайті посольства.

"Загибель британської громадянки з новою силою ставить питання про необхідність для британської влади в дусі повної прозорості надати міжнародній та британській громадськості повну інформацію як про медичні аспекти події в Солсбері і Еймсбері, так і про хід розслідування, наявності доказів і факти, на яких ґрунтуються звучать звинувачення на адресу Росії" - йдеться у повідомленні.

"Вимагаємо припинити порушувати міжнародне право, включаючи консульські конвенції та угоди про взаємну правову допомогу. Без доступу до матеріалів слідства і двох наших громадян будемо розглядати інциденти в Солсбері і Еймсбері як безвідповідальну антиросійську провокацію офіційного Лондона", - заявили в посольстві.

44-річна Дон Стерджесс померла після того, як 30 червня у західній Англії доторкнулася до предмета, зараженого нервовим агентом "Новічок", всього за кілька миль від того місця, де отруїли Сергія і Юлію Скрипалів тією ж отрутою чотири місяці тому.

При цьому британська влада не звинувачувала Росію в причетності до нового інциденту, заявивши, що їхнє робоче припущення полягає в тому, що британці були отруєні слідами нервово-паралітичної речовини, що залишилися від первісного нападу. Водночас глава МВС Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити отруєння "Новічком" двох британців у графстві Вілтшир. 

Британський топ-офіцер по боротьбі з тероризмом заявив, що детективи не можуть сказати, чи "Новічок", яким отруїли двох британців, є тим же, що був використаний при атаці на колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочку у березні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: