Крадіжка корони короля у Швеції: стало відомо про арешт

фото
Четвер, 13 вересня 2018, 11:25

Шведська прокуратура заявила про арешт чоловіка за підозрою в участі в крадіжці ювелірних виробів з колекції шведської королівської родини.

Про це пише Reuters.

31 липня у соборі міста Стренгнес, неподалік Стокгольма, злодії пробили скляну вітрину, яка вміщала поховальні предмети короля Карла IX та його дружини королеви Крістіни, і вкрали дві корони і державу (символ влади монарха), що датуються ХVІІ століттям.

 

Свідки сказали, що бачили двох чоловіків, що вибігли з собору, який був відкритий для публіки у зв'язку з проведенням ярмарку. Грабіжники нібито втекли з місця злочину на велосипедах, після чого пересіли на моторний човен.

Жоден з викрадених артефактів не знайдений, кажуть у прокуратурі.

Карл IX з династії Васа став королем Швеції в 1604 році. В 1611 році вибухнув конфлікт між Швецією і Данією, який став несподіванкою для монарха. Карл IX помер в тому ж році і був похований в соборі в Стренгнесі. Королева Крістіна померла в 1625 році.

Королівські коштовності були прикрашені золотом, дорогоцінним камінням та перлами. Точну вартість викрадених артефактів оцінити неможливо, адже вони унікальні, кажуть у поліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: