На відео з консульства Угорщини паспорти не видавали, але приймали в громадянство – розслідування

Четвер, 20 вересня 2018, 16:09

На сенсаційному відео, відзнятому в угорському консульстві у Берегові, паспорти Угорщини не видавали, але людей приймали в громадянство.

Про це йдеться у статті на сайті ЄвроПравди "100 тисяч вірних Угорщині: історія та приховані деталі паспортного скандалу на Закарпатті".

Зазначається, що на відео видно лише один з етапів отримання громадянства - найбільш урочистий, з шампанським. У рамках цього етапу майбутні угорці складають присягу та співають гімн Угорщини.

"Учасники церемонії справді стають громадянами Угорщини, прямо перед келихом шампанського – але угорський паспорт не отримують", - йдеться у статті.

Після присяги нові громадяни Угорщини отримують цілий пакет документів, до якого входять документ про натуралізацію" (honosítási okirat) та картку реєстрації громадянина Угорщини (lakcímkártya). У цій картці вказано, що особа – громадянин Угорщини з пропискою за її межами.

"На основі цих документів про набуте громадянство людина може звернутися про надання їй як угорського внутрішнього паспорта, який має вигляд ID-картки, так і угорського закордонного паспорта (Útlevél), який часто якраз і називають просто угорським паспортом", - пояснюється у статті.

Читайте детальніше у статті: "100 тисяч вірних Угорщині: історія та приховані деталі паспортного скандалу на Закарпатті".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: