Качинський заявив, що Польща має остерігатися "соціальних хвороб" ЄС

Понеділок, 3 вересня 2018, 12:52

Лідер польської керівної партії "Право і справедливість" (PiS) Ярослав Качинський заявив, що Польща, хоч і належить до Європейського Союзу, проте повинна бути обережна, аби не "заразитися соціальними захворюваннями", які домінують у блоці.

Виступаючи у неділю на партійному з'їзді напередодні місцевих виборів у жовтні, найвпливовіший політик Польщі визначив широкі пріоритети кампанії PiS, повідомляє Reuters.

Качинський сказав, що членство у ЄС є "найкоротшим шляхом для Польщі досягнути паритету з її західними союзниками, коли мова йде про рівень життя".

"Але це не означає, що ми повинні повторити помилки Заходу і заразитися соціальними захворюваннями, які там домінують", - додав він.

Качинський захищав демократичну репутацію своєї партії і звинувачував критиків в тому, що вони служать "владним інтересам і укладають угоди з сильними світу цього", явно вказуючи на зв'язки польської ліберальної опозиції з Брюсселем.

"На нас нападають зсередини і зовні ... способами, які знецінюють реальність і прагнуть принизити Польщу", - сказав він.

"Легко обслуговувати інтереси наймогутніших. Якщо ви хочете служити суспільству, нації, це набагато складніше ", - додав глава PiS.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: