Посольство України у Боснії засудило заяву глави Республіки Сербської щодо Криму

Середа, 10 жовтня 2018, 09:58

Заяви новообраного члена президії Боснії і Герцеговини, президента Республіки Сербської Мілорада Додіка шкодять двостороннім відносинам Києва і Сараєво.

Про це заявили у посольстві України у Боснії і Герцеговині, повідомляє портал Oslobodjenje.

У посольстві наголосили, що заяви Додіка про необхідність визнання Криму російським мають відкрито ворожий характер і суперечать оцінкам ЄС, США і міжнародної спільноти.

"Україна та міжнародна спільнота дотримуються думки про те, що "референдум" і всі його наслідки не є законними, тому що вони є результатом військової агресії Росії проти України в порушення Конституції України, Конституції Автономної Республіки Крим, Статуту Організації Об'єднаних Націй і всього міжнародного права, яке захищає суверенітет і територіальну цілісність існуючих держав" - йдеться у заяві посольства.

Як зазначили у дипредставництві, оскільки Мілорад Додік обраний до президії Боснії і Герцеговини, яка визначає зовнішньополітичний курс країни, його заяви можуть зашкодити дружнім стосункам між двома країнами.

"Будь-яка підтримка порушення міжнародного права, агресії і сепаратизму можуть мати сильний негативний вплив на мир і стабільність і на Балканах" - заявили у посольстві.

Як повідомлялося, президент Республіки Сербської (частина Боснії і Герцеговини) Мілорад Додік заявив, що має намір домагатися в Боснії визнання Криму частиною Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: