У Косові заарештовані серби, президент Сербії зібрав зустріч силовиків

відео
П'ятниця, 23 листопада 2018, 09:59

Cили спеціального призначення Косова ROSU в п’ятницю вранці заарештували у Косовській Митровиці чотирьох сербів, у місті звучали сирени, очевидці кажуть, що чули постріли.

Представник поліції Косова Даут Хошай повідомив сербському державному телеканалу РТС, що арешти відбулись у зв'язку з розслідуванням убивства сербського опозиційного політика Олівера Івановича, яке сталось кілька місяців тому.

Хошай повідомив, що сьогодні вранці згідно із рішенням суду затримано чотирьох людей у північній частині Косовської Митровиці. Також проведений обшук у чотирьох локаціях. У місті було чутно сирени. 

Серед заарештованих - поліцейський Драгіш Маркович, який працював над справою убивства Івановича, а також Саша Чурич, Марко Рашич та Неделько Спасоєвич. Троє були заарештовані у ході розслідування, тоді як четвертий затриманий через спротив арешту.

Лідер партії "Сербський список" та мер північної Косовської Митровиці Горан Ракич заявив, що якби косовські спецпризначенці не вийшли з півночі Косовської Митровиці, почалася б війна.

Він закликав міжнародні сили з підтримки миру в Косові KFOR прибути на північ Косовської Митровиці і підтвердити жителям, що вони тримають ситуацію під контролем.

Президент Сербії Александар Вучич зібрав термінову зустріч за участі керівництва армії та поліції через події в Косово.

Опівдні косовські серби збираються у Митровиці на протест через підвищення на 100% мита на сербські товари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: