Естонія і РФ обміняються військовими аташе після їх висилки через хіматаку у Солсбері

Понеділок, 17 грудня 2018, 18:10

Естонія та Росія досягли угоди повернути в посольства одне одного військових аташе, висланих після дипломатичного інциденту в березні 2018 року.

Про досягнуту нещодавно угоду повідомив посол Росії в Естонії Александр Петров, його слова пізніше підтвердили в МЗС Естонії, передає портал ERR.

"Естонія направила Росії ноту із запитом на відправку до Москви військового аташе і отримала позитивну відповідь. Росія, зі свого боку, попросила згоди Естонії на відправку свого військового аташе в Таллінн, і отримала позитивну відповідь", - сказала представниця естонського зовнішньополітичного відомства Сандра Камілова.

За її словами, в даний час здійснюється процедура відправки естонського аташе в Москву, про її завершення буде повідомлено додатково.

Естонія вислала російського військового аташе в кінці березня 2018 року у зв'язку зі звинуваченнями про причетність Москви до отруєння у Великій Британії Сергєя і Юлії Скрипалів. Росія відповіла на цей крок дзеркально, виславши естонського військового аташе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: