Уряд Німеччини затвердив жорстке законодавство щодо мови ненависті онлайн

Середа, 19 лютого 2020, 14:10

У середу німецький уряд схвалив законопроєкт, який зобов'яже платформи соціальних мереж активно повідомляти про незаконний контент, наприклад, про погрози смерті або розпалювання ненависті, у правоохоронні органи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"З ухваленням законодавчого пакета сьогодні ми протидіятимемо злочинам на ґрунті ненависті з більшою силою, ніж раніше", - заявила міністр юстиції Крістіне Ламбрехт.

Чорногорія заборонила програми двох сербських каналів через мову ненависті

"У майбутньому кожен, хто розпалює ненависть і погрожує іншим в інтернеті, буде притягуватись до відповідальності більш ретельно і ефективно", - додала вона.

Затверджений у середу проєкт є однією із двох пропозицій про подальше посилення правил щодо мови ненависті онлайн. Вважається, що німецькі правила є одними з найсуворіших у світі.

Перш ніж набути чинності, законопроєкт повинен пройти схвалення в обидвох палатах парламенту Німеччини.

Критики застерігають, що кампанія Берліна щодо мови в інтернеті може відкрити двері до далекосяжної цензури, і що Німеччина може ненавмисне створити прототип, який скопіюють авторитарні уряди.

Ламбрехт захистила урядову пропозицію в середу, стверджуючи, що такі правила необхідні для припинення поточної "спіралі ненависті та насильства" в інтернеті. "Злочини на ґрунті ненависті повинні нарешті закінчитися там, де їм належить бути: в суді", - сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: