У Європарламенті закликають діяти проти спалаху домашнього насильства

Четвер, 9 квітня 2020, 14:09

8 депутатів Європарламенту закликали Єврокомісію та країни ЄС забезпечити кращий захист жінок на тлі зростання насильства в родинах під час спалаху коронавірусу.

Про це йдеться у листі, адресованому главі Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Міжпартійна група депутатів підкреслила, що слід "ізолювати вірус, а не жертв домашнього насильства".

Штаб-квартира Європарламенту в Страсбурзі стане центром тестування на коронавірус

На вихідних генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш попередив про "жахливий глобальний сплеск" насильства в родинах через те, що жінки опинилися в замкненому просторі зі своїми жорстокими партнерами під час карантину.

Французька поліція повідомила про загальнонаціональне зростання випадків домашнього насильства на 30%. В Іспанії за перших два тижні карантину служба надзвичайних ситуацій отримала на 18% більше телефонних дзвінків, ніж за аналогічний період минулого місяця.

Євродепутати закликали Європейську комісію та країни-члени підтримати "розумні" заходи щодо захисту жінок та дітей. Наприклад, в Італії жінки можуть звернутись за допомогою до поліції через мобільний додаток, а не телефонувати. У Франції та Іспанії жінки можуть непомітно попросити про допомогу в аптеках. 

Нагадаємо, Європарламент вирішив надати частину своєї будівлі в Брюсселі безхатькам. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: