Держдеп назвав кроком до ескалації рішення Росії вислати заступника посла в Москві

Четвер, 17 лютого 2022, 17:22

Державний департамент США розцінює як крок до ескалації рішення Росії вислати заступника посла США в Москві Барта Гормана.

Про це заявив представник Держдепу у коментарі CNN, пише "Європейська правда"

"Ми можемо підтвердити, що Росія вислала заступника глави місії США в Росії Барта Гормана. Горман був другою за посадою високопоставленою посадовою особою в посольстві США в Москві після посла і ключовим членом команди вищого керівництва посольства", – сказав він.

Байден заявив про можливість вторгнення Росії "в найближчі кілька днів"

У Держдепі зазначили, що розглядають свою відповідь. "Дії Росії проти нашого дипломата були неспровокованими, і ми вважаємо це кроком ескалації і розглядаємо нашу відповідь", - сказав речник.

Він додав, що термін перебування Гормана на посаді не закінчився, у нього була дійсна віза, і він перебував у Росії менше трьох років.

"Ми закликаємо Росію припинити безпідставне вислання американських дипломатів і співробітників і продуктивно працювати над відновленням наших місій. Зараз, як ніколи, важливо, щоб наші країни мали необхідний дипломатичний персонал для полегшення спілкування між нашими урядами", – сказав речник.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: