Німеччина може направити більше військ на східний фланг НАТО

Вівторок, 22 лютого 2022, 16:50

Німеччина може відправити додаткові війська до Литви та інших країн на східному фланзі НАТО після того, як Росія офіційно визнала свої квазі-республіки на Донбасі "незалежними". 

Про це заявила у вівторок міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

"Очевидно, що нам необхідно застосовувати суворіші заходи стримування", - заявила Ламбрехт на спільній пресконференції зі своїм литовським колегою на військовій базі Рукла.

У Байдена визнали, що домовлялися з Німеччиною про зупинку сертифікації Nord Stream-2

"Я хочу наголосити, що ми готові відправити більше військ, наземних та повітряних. Ми готові відправити більше військ також до Литви та показати, що ми разом із партнерами, і є надійним партнером у кризовій ситуації", - додала вона.

Наразі Німеччина оцінює потреби у підкріпленнях та ухвалить рішення у найближчому майбутньому, сказала Ламбрехт. Розгортання не буде обмежене Литвою.

"Ми говоримо про весь східний фланг НАТО. Ми спостерігаємо за цим і повинні переконатися, що східний фланг добре захищений", сказала міністр.

Німеччина закликала РФ скасувати визнання ОРДЛО і повернутись до виконання "Мінська" 

Німецькі солдати становлять близько половини бойової групи НАТО чисельністю 1100 осіб у Литві. До групи входять також війська з Бельгії, Чехії, Люксембургу, Нідерландів та Норвегії.

НАТО створив чотири багатонаціональні бойові групи чисельністю трохи більше ніж 1000 осіб у Естонії, Литві, Латвії та Польщі у 2017 році після того, як Росія анексувала Крим.

Нагадаємо, уряд Німеччини також вирішив зупинити процес погодження російського газопроводу "Північний потік-2" через ескалацію конфлікту з боку Росії.

Читайте також - Мінськ-3, м’які санкції та інші наслідки визнання Кремлем "незалежності" окупованого Донбасу

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: