Австрія виділить 2,5 млн євро на гуманітарну допомогу Україні

Вівторок, 8 лютого 2022, 11:46

Австрійський уряд найближчими днями має схвалити рішення про надання 2,5 млн євро гуманітарної допомоги Україні.

Про це заявив глава МЗС Австрії Александр Шалленберг на пресконференції з главами МЗС України, Чехії і Словаччини, повідомляє "Європейська правда".

"Австрія стоїть поруч за вами. Ми не є членом НАТО, ми нейтральна країна, у нас конституційні обмеження, але ми стоїмо з Європою в питаннях гуманітарної допомоги. Австрійський уряд у найближчі дні прийме рішення щодо гуманітарного пакету в 2,5 млн євро для українського Червоного хреста та австрійських організацій, які були активними тут в минулому і залишаються активними" - Сказав Шалленберг.

Також за його словами, Австрія готова надати підтримку Україні у разі подальшої агресії РФ і підтримати європейські санкції.

"Ми готові підтримати пакет санкцій, це буде болісно для всіх. Чи хочемо ми іти цим шляхом? Звичайно ні, але нам доведеться використати такі стримуючі засоби" - заявив міністр.

Водночас він висловив сподівання на те, що дипломатичні зусилля принесуть свої плоди.

"Ми не дійшли до межі дипломатії і дипломатичні канали також працюють. Ми не можемо очікувати швидкого рішення, але у нас є спільна мета: ми не хочемо бачити військову конфронтацію, військову агресію. Ми не перемальовуємо кордони танками в 21 столітті" - наголосив Шалленберг.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Австрії, Чехії і Словаччини, які перебувають в Україні зі спільним візитом, відвідали прифронтову зону на сході та зустрілися з українськими військовими.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: