Президент Польщі порівняв дії російської армії зі злочинами нацистів

Вівторок, 22 березня 2022, 20:39

Президент Польщі Анджей Дуда у публічному виступі порівняв удари російської армії по українських містах з тим, як діяли нацисти у роки Другої світової війни.

Як повідомляє Associated Press, про це він заявив під час візиту у Болгарію, пише "Європейська правда".

"Мої співвітчизники нині дивляться на кадри з Маріуполя і кажуть зі сльозами на очах: "Господи, Маріуполь виглядає, як Варшава у 1944 році, коли нацисти, німці-гітлерівці, брутально бомбардували будинки, вбивали цивільне населення без жодних докорів сумління. Зараз російська армія діє точно так само. І російське керівництво подовиться так само - як Гітлер, як СС, як німецькі пілоти під час Другої світової", - сказав Анджей Дуда. 

Раніше глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс висловився за те, щоб у майбутньому міжнародний трибунал щодо воєнних злочинів Росії проводився у Маріуполі або Харкові, які зазнали особливо жорстоких руйнувань. Також днями він звернувся до росіян цитатою з фільму "Звичайний фашизм".

Президент США Джо Байден минулого тижня вперше заявив, що вважає президента РФ Владіміра Путіна воєнним злочинцем. 

Про те, як може працювати такий міжнародний механізм - у статті ЄП Трибунал не тільки для Путіна: як реально покарати еліту РФ за агресію проти України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: