12 депутатів Бундестагу та низка інших лідерів просять уряд Німеччини зупинити імпорт нафти й газу

Понеділок, 28 березня 2022, 16:10

Дванадцять депутатів Бундестагу та низка інших публічних осіб висловилися за негайну відмову від російських енергоресурсів на рівні ЄС, доки Кремль не забере війська з України.

Як пише "Європейська правда", звернення розміщене на сайті Zentrum Liberale Moderne.

Серед  понад сотні підписантів - 12 депутатів Бундестагу і кілька чинних депутатів Європарламенту, колишній глава Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер, останній глава МЗС НДР Маркус Меккель, колишня депутатка Європарламенту Ребекка Хармс та низка німецьких політиків, представників бізнесу, експертів. 

"Ми закликаємо уряд Німеччини виступити за негайний бойкот викопного палива з Росії в Європейському Союзі. Ембарго має бути обмежено в часі до виведення російської армії з України. Це найефективніший економічний важіль, щоб зупинити загарбницьку війну Путіна та зупинити гуманітарну катастрофу, якої наш континент не бачив з 1945 року", - закликають підписанти.

Вони зауважують, що вже після початку повномасштабної війни країни ЄС купили у Росії нафти, газу та вугілля майже на 20 млрд євро, що допомагає керівництву РФ у тому числі фінансувати воєнну машину. 

Підписанти визнають, що негайне ембарго - дуже болючий і радикальний крок, але чим раніше його запровадити, тим швидше можна буде пом’якшити. 

"Ми переконані, що Європа має зробити більше перед обличчям масової атаки на європейський мирний порядок. Європейська спільнота має зробити все можливе, щоб зупинити нищівну війну проти України, руйнування цілих міст і нескінченні страждання мирного населення. Якщо ми бачимо, на які жертви йде народ України в ці тижні, якщо ми серйозно ставимось до виправданих побоювань у Молдові, Грузії та країнах Балтії, то вільний Захід має тепер рішуче використовувати наявні у нього засоби. Реваншизм Путіна потрібно зупинити, перш ніж він підпалить всю Європу.

Озираючись на свою історію, Німеччина неодноразово клялась, що НІКОЛИ ЗНОВУ не повинно бути завойовницьких воєн і злочинів проти людства. Сьогодні настав час вшанувати цю обітницю. Ми повинні зробити все, щоб зупинити військову машину Путіна нашими політичними та економічними засобами. Мова йде про нашу відповідальність перед історією та майбутнім Європи. Ми повинні діяти. Зараз", - наголошують у зверненні. 

Нагадаємо, канцлер Олаф Шольц минулого тижня неодноразово наголошував, що Німеччина розуміє необхідність відмовлятися від російських енергоресурсів, але зробити це негайно неможливо.

Міністр економіки Роберт Габек підтвердив, що діючі контракти з РФ на постачання енергоресурсів не поновлюватимуться і від російських енергоресурсів, окрім газу, хочуть відмовитися до кінця року. Водночас відмовитися від газу з РФ вийде не раніше 2024 року

Читайте також: План дій для ЄС – не давати Путіну гроші на нові танки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: