В українській делегації назвали питання, які обговорюють з РФ у Стамбулі

Вівторок, 29 березня 2022, 13:03

Основні питання переговорів між Україною та Росією у Стамбулі - це найгостріші проблеми у зв’язку з бойовими діями та гарантії безпеки для України.

Про це у своєму Twitter заявив член української делегації, заступник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, пише "Європейська правда". 

"Безумовні гарантії безпеки для України, припинення вогню, ефективні рішення щодо гуманітарних коридорів та гуманітарних конвоїв, дотримання сторонами правил та звичаїв війни. Важкі переговори про мир для нашої країни", - написав він зі Стамбула.

Нагадаємо, переговори почалися о 10:00 у палаці Долмабахче. Перед тим президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звернувся до обох делегацій.

Глава МЗС Дмитро Кулеба 27 березня заявляв, що українська делегація на переговорах з РФ у Туреччині не планує обговорювати питання проведення референдуму.

Міністр констатував, що наразі з жодного принципового пункту переговорів домовленостей як таких немає, натомість є обмін думками, пропозиціями та ідеями.

За його словами, найамбіційнішою метою України на переговорах з Росією у Туреччині цього тижня є досягнення угоди про припинення вогню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: