США нададуть тимчасовий статус українцям, які опинились в країні на момент війни

П'ятниця, 4 березня 2022, 07:44

Адміністрація президента США Джо Байдена надасть тимчасове послаблення вимог щодо депортації та дозволи на роботу десяткам тисяч українців, які вже перебувають у США, але не можуть повернутися в Україну через війну з Росією.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Цей крок дозволить українцям у Сполучених Штатах з 1 березня залишатися та легально працювати у країні протягом 18 місяців. Приблизно 75 000 українців матимуть право подати заявку на участь у цій програмі.

Українці отримають послаблення щодо вимог депортації та доступ до дозволів на роботу за програмою, відомою як Тимчасовий захищений статус (TPS). Програма дає іммігрантам, які не можуть безпечно повернутися до своїх країн через такі надзвичайні обставини, як насильницький конфлікт або стихійні лиха, можливість легально залишатися та працювати в Сполучених Штатах протягом певного періоду часу.

"Навмисний і неспровокований напад Росії на Україну призвів до війни, яка триває, безглуздого насильства, і українці змушені шукати притулку в інших країнах", – йдеться у письмовій заяві міністра внутрішніх справ США  Алехандро Майоркаса.

Раніше в четвер Іміграційні та митні служби США заявили, що призупинили рейси з депортації в Україну через "тривалу гуманітарну кризу".

Понад 1 мільйон українців втекли та почали прибувати до сусідніх центральноєвропейських країн після того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: