Прем’єр Польщі приїхав до Львова - відкривати модульне містечко для переселенців

доповнено
Вівторок, 19 квітня 2022, 11:41

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 19 квітня приїде до Львова у зв’язку з відкриттям перших модульних будинків для вимушених переселенців, які будуються за підтримки Польщі.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив голова канцелярії прем'єра Міхал Дворчик.

"З ініціативи польського уряду в Україні будуються модульні будинки для внутрішньо переміщених осіб. Там будуть проживати жінки і діти, які виїхали зі східних регіонів через російську агресію. Прем’єр сьогодні відкриє перший з них у Львові", - повідомив Дворчик. 

Невдовзі канцелярія прем’єра опублікувала фото з модульного містечка. Моравецький розповів, що поспілкувався з українцями, які залишили домівку через війну - з Маріуполя та інших міст Донецької області, з Бучі.

Він у промові наголосив, що Україна зараз відстоює загальнолюдські та європейські цінності, починаючи від права на життя, прав на свободу і суверенітет. 

"Закликаю - облиште калькулятори, дослухайтеся до сумління. Це мій заклик до західних країн… Серце Європи нині б’ється в Україні. Тут фронт і барикади свободи і суверенітету. Ми повинні повністю це усвідомлювати. Для нас це має бути чіткий сигнал для дій", - цитує Матеуша Моравецького польське PAP.

На початку квітня в уряді повідомляли, що Польща передала три модульних містечка, де можна поселити понад 1000 людей. У кожному є житлові модулі, санвузли з туалетом і душем, світло, опалення, розетки та базові меблі. Встановлення вирішили розпочати зі Львова, оскільки саме там осіли більшість переселенців.

Як повідомлялося, також Польща приймає на лікування поранених українських військових. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: