Шмигаль закликав до нафтового і сировинного ембарго щодо РФ

Четвер, 21 квітня 2022, 17:01

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що санкції проти РФ наближають мир, і закликав Захід запровадити нафтове і сировинне ембарго, а також санкції проти всього банківського сектора РФ.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у його колонці для Financial Times.

"Санкції проти Росії так само наближають мир. Дефолт Росії за зовнішніми зобов’язанням лише питання часу. Але санкції треба посилювати і оновлювати, аби закривати лазівки", - написав він.

Так само, за словами прем’єра,  необхідно впроваджувати і вторинні санкції, аби продемонструвати всьому світу, що такі випадки агресії не будуть толеруватися на Заході.

"Нафтове та сировинне ембарго, обмеження проти всього російського банківського сектора – це те, що потрібно зробити прямо зараз. Попри всі санкції Росія продовжує заробляти десятки мільярдів доларів на експорті своїх сировинних товарів. Ці кошти йдуть на фінансування бомб і снарядів, які накривають українські міста", - заявив Шмигаль.

Те саме, за його словами, стосується і податків, що західні компанії платять в Росії.

"Сірої зони більше немає. Ви або залишаєтесь в Росії і фінансуєте вбивства українських дітей та жінок, або ви йдете з цього ринку, як це вже зробили більше 600 міжнародних компаній", - наголосив Шмигаль.

Також український прем’єр закликав захід посилити підтримку України у наданні озброєння.

"На жаль, поки підтримки Заходу недостатньо, аби звільнити та розблокувати всі українські міста, зокрема Маріуполь. Нам потрібно набагато більше зброї від наших союзників. Україна готова битися і без цієї зброї, але така зброя може врятувати тисячі життів", - наголосив він.

"Ми не закликаємо країни Заходу ні до гуманітарного втручання, ні до участі військових у війні на нашій території. Це радше відповідальність у допомозі Давиду здолати Голіафа та перемогти зло, що скоює новий геноцид у серці Європи", - заявив Денис Шмигаль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: