В МЗС показали, скількох російських дипломатів вислали країни Заходу через війну Путіна 

П'ятниця, 8 квітня 2022, 17:03

З початку повномасштабної війни Росії проти України дружні до України держави вислали загалом 445* дипломатів та співробітників російських дипломатичних установ. 

Як повідомляє "Європейська правда", такі цифри наводить МЗС України.

Про вислання дипломатів оголосили загалом 28 країн, не рахуючи Євросоюзу як блоку та ООН (*в інфографіці не згадана Фінляндія, яка оголосила про вигнання двох співробітників посольства РФ вже після публікації). Найбільше росіян вислали з дипломатичних місій у Польщі та Німеччині (понад 40), Франції, Словаччині, Словенії та Італії (30 і більше). 

 

США, Британія та Чехія суттєво скоротили присутність росіян ще до 24 лютого. 

"Цей крок - акт солідарності з Україною, продовження зусиль з посилення глобальної ізоляції РФ. Висилка дипломатів стала відповіддю партнерів на підривну шпигунську діяльність російських дипломатів. Захід завдав удару по спроможностях РФ вести агресивну політику, підривати мир і безпеку в Європі та перешкоджати допомозі України. Російські дипломати роками поширювали пропагандистські наративи, намагаючись викривити дійсність та приховати справжнє обличчя Кремля", - зазначають в МЗС. 

Міністерство закордонних справ України закликало партнерів і далі посилювати тиск на РФ, щоб зупинити війну проти України.

Як повідомлялося, неофіційно у ЄС розповідають, що видворення сотень співробітників посольств РФ здатне тимчасово, якщо не назавжди серйозно порушити роботу російської розвідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: