Міністерку оборони Німеччини розкритикували за те, що взяла сина на борт службового гелікоптера

Середа, 11 травня 2022, 19:32

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт опинилася під критикою політичних опонентів після повідомлень у ЗМІ про те, що взяла свого 21-річного сина на борт урядового гелікоптера під час кількох поїздок.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Politico.

Business Insider першим повідомив, що син супроводжував Ламбрехт минулого місяця у її поїздці до північної землі Шлезвіг-Голштейн у розташування німецьких військових, а потім на острів у Північному морі у відпустку.

Партія Шольца зазнала нищівної поразки на виборах в одній з федеральних земель

У Міноборони зазначили, що міністерка діяла законно - заздалегідь повідомила інших посадовців про свій намір та сплатила зі своїх коштів за перевезення додаткової людини. 

Опоненти чинного уряду жорстко розкритикували Ламбрехт, зокрема, за те, що вона скористалась службовим гелікоптером для того, щоб полетіти у відпустку, та зауважили, що потягом можна було б доїхати орієнтовно за 6 годин, а вартість годинного польоту гелікоптера - 5300 євро. Критика вилилася у ширші дебати про те, чи вона є належною кандидатурою на своїй посаді у такі складні часи. 

В останніх коментарях Крістіне Ламбрехт спробувала підвести риску під скандалом. У коментарі ZDF вона сказала, що зрозуміла критику і зараз, якби приймала рішення, спланувала би поїздку інакше. Водночас, вона наголосила, що зробила все згідно з правилами, та закликала проявити розуміння до того, що вона, обіймаючи дуже відповідальну посаду, намагається знаходити час на близьких.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: