У Варшаві українці пройшли "Маршем вдячності" для поляків

Понеділок, 30 травня 2022, 08:26

У центрі Варшави в неділю українці провели "Марш вдячності" для поляків" - в такий спосіб українці, які прибули до Польщі через війну в Україні, вирішили висловити подяку за прийом і підтримку.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

 
фото TVN24

Демонстранти зібралися на вул. Вейська перед Сеймом, а потім пішки пройшли через площу Тшех Кшижи, Новий Свят і Краківське передмістя до Замкової площі.

На "Марш вдячності" запрошував у Twitter посол України в Польщі Андрій Дещиця. "Друзі пізнаються під час війни. Поляки - наші справжні друзі, які щодня воюють з нами!" - написав він, оголошуючи проходження перед Сеймом вулицями Варшави "маршом подяки для поляків".

У посольстві України в Польщі зазначили, що це марш подяки "за сердечність і допомогу, за дружбу та підтримку, виявлені нашому народу".

Учасники маршу несли великий банер із написом "Дякую". У них також був велетенський український прапор із написом "Вони – це ми" та підписами, вони також тримали маленькі картки з написами "Велике дякую", подяками для волонтерів та маленькі паперові прапорці Польщі та України.

Мітингарі дарували полякам квіти, а також синьо-жовті банти. Ідучи до Замкової площі, вони скандували: "Дякуємо, дякуємо".

На Замковій площі, де завершився марш, протягом дня проходив ярмарок українських виробів, а ввечері організовано концерт з українськими та польськими виконавцями, в т.ч. за участі Марії Бурмаки, Kazka, TVORCHI та Poparzeni Kawą Trzy.

Марш дещо ускладнив рух у місті, автобуси також були спрямовані на інші маршрути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: