"Класичне КГБшне маскування": Кулеба прокоментував заяви РФ про "відкритість до перемовин"

Понеділок, 30 травня 2022, 17:19

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що не бачить підстав довіряти заявам з Росії про нібито відкритість до переговорів, з огляду на реальні дії Кремля. 

Як пише "Європейська правда", про це він сказав на спільному брифінгу з міністеркою закордонних справ Франції Катрін Колонна у Києві. 

Дмитро Кулеба зауважив, що поки у Кремлі заявляють про відкритість до перемовин, паралельно Росія намагається захопити нові території на Донбасі, посилити контроль і встановити повноцінну владу на окупованих територіях Херсонщини і Запоріжжя та продовжує ракетні обстріли.

"Це все, що потрібно знати про налаштованість Росії на переговори. Погодьтеся, що коли ви хочете вести переговори - ви поводите себе інакше. Росія може зробити хоч сто заяв, але все це - класичне КГБшне маскування своїх справжніх дій. Справжні дії Росії - це продовження агресії та блокування українських портів", - заявив Дмитро Кулеба.

Він зазначив також, що не бачить причин коментувати чергові заяви міністра закордонних справ РФ Сєргєя Лаврова, тому що він "представляє іншу реальність".

"Безумовно, Росія хоче, щоб Україні ніхто не допомагав, щоб вони швидше вбили якомога більше українців, захопили якомога більше території, згвалтували якомога більше людей. Тому вони всім на кожному кроці погрожують страшними наслідками за підтримку України. Але правда є очевидною, Франція цю правду бачить і підтримує Україну у цій боротьбі. Це війна добра зі злом. Росія - це зло. Там більш немає якогось сірого простору, щоб будувати якісь конструкції… Ніхто не має купуватися на ці заяви російських посадовців чи європейських політиків або інтелектуалів, які закликають не давати Україні зброю", - зазначив Дмитро Кулеба.

Катрін Колонна на брифінгу заявила, що Європа не має проявляти слабкість у тиску на Росію, щоб змусити її зупинитися. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: