Блінкен нагадав, хто є агресором, на побоювання про ескалацію через РСЗВ для України

Середа, 1 червня 2022, 19:04

Держсекретар США Ентоні Блінкен у відповідь на питання про можливу ескалацію через надання Україні американських РСЗО нагадав, що агресором у цій війні є Росія.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. 

"Це Росія атакує Україну - не навпаки. І, просто кажучи, найкращий спосіб припинити ескалацію - щоб Росія припинила агресію і війну, яку почала. Це повністю у їхніх силах", - відповів Блінкен. 

Держсекретар додав, що якщо говорити безпосередньо про ракетні системи, то США отримали запевнення від української сторони, що їх не будуть використовувати по цілях на території Росії.   

"Хочу також нагадати, що від початку цієї агресії і ще до того президент Байден дуже чітко пояснив президенту Путіну, що будуть робити США, якщо Росія вдасться до цієї агресії - включно з наданням Україні безпекової допомоги, щоб вона могла захищатися. Ми зробили саме те, що ми казали, що будемо робити. Росія вирішила почати цю війну, попри всі наші зусилля запобігти цьому інтенсивними дипломатичними зусиллями протягом багатьох місяців. І знов таки: це вони почали конфлікт, і вони можуть припинити його у будь-який момент", - наголосив Ентоні Блінкен.

Держсекретар також підтвердив інформацію про новий пакет безпекової допомоги для України з реактивними системами залпового вогню, про який спершу повідомили ЗМІ з посиланням на джерела в адміністрації. 

В МЗС РФ заявили, що постачання зброї Сполучених Штатів Україні збільшують ризики прямого зіткнення РФ і США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: