У Зеленського розповіли парламентарям 6 країн про очікування від саміту ЄС

Субота, 11 червня 2022, 15:06

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква розповів делегації неформальної міжнародної мережі "Об’єднані для України" (United for Ukraine), що Україна розраховує на рішення ЄС щодо надання їй статусу кандидата на членство вже в червні.

Про це повідомила пресслужба офісу глави держави, пише "Європейська правда".

До делегації увійшли представники національних парламентів Литви, Німеччини, Італії, Португалії, Швеції, Іспанії.

"Приємно, що всі присутні тут депутати, навіть з Німеччини, підтримують надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС уже в червні. Ухвалення такого формального рішення під час найближчого засідання Європейської Ради є запорукою перемоги нашої держави у війні проти Росії", – наголосив Ігор Жовква.

Він відзначив зусилля об’єднання, яке нині налічує понад 280 колишніх і чинних депутатів і високопосадовців з більш як 30 країн світу, у просуванні українського порядку денного як всередині владних кіл і суспільств своїх країн, так і на міжнародних майданчиках.

Нагадаємо, в останні дні з’явилися нові опоненти надання Україні кандидатського статусу на вступ до ЄС. Це Данія та Швеція, які вклали чимало зусиль у реформи в Україні, передусім антикорупційні, і вони вирішили поставити кілька умов саме у цій сфері для наступного кроку ЄС.

Читайте більше у статті: Кандидат з нюансами: що відбувається у ЄС перед історичним рішенням щодо України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: