У Німеччині почався суд над підозрюваним у замаху на критика Кадирова

Середа, 15 червня 2022, 19:57

Вищий земельний суд Мюнхена в середу почав розгляд справи про організацію замовного вбивства чеченського опозиціонера Мохмада Абдурахманова – критика глави Чечні Рамзана Кадирова і брата блогера Тумсо Абдурахманова, на якого було скоєно замах у Швеції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Головним обвинуваченим у справі є чеченець Валід Д., який, за даними німецької прокуратури, у 2020 році отримав вказівку від спецслужб Чечні організувати вбивство Абдурахманова. Він не встиг скоїти задумане – його затримали, а під час обшуку вилучити пістолет.

За даними слідства, Валід Д. винний у підготовці та організації вбивства чеченського опозиціонера, а виконавцем мав стати інший чеченець  – Тамерлан А., але той розповів про замах самому Абдурахманову. Тепер Тамерлан А. проходить у справі як головний свідок.

Крім того, у справі фігурує ще одна людина – співробітник Управління з охорони конституції ФРН федеральної землі Мекленбург – Передня Померанія, який нібито передав Валіду Д. дані про місцеперебування Абдурахманова.

Нагадаємо, Тумсо Абдурахманов, який втік з Росії у 2015 році, 26 лютого 2020 року зазнав нападу у себе вдома серед ночі. Чоловік, що проник до його оселі, напав на нього з молотком. Абдурахманов отримав поранення, але зміг відбитися і добитись, щоб нападник здався та визнав, що він приїхав з Москви. 

Окружний суд Гавле, міста, де стався напад, у січні минулого року засудив 30-річного нападника до 10 років позбавлення волі, а його спільницю - до 8 років. Остання, як з’ясували, ініціювала стосунки з Абдурахмановим для того, щоб допомогти з плануванням нападу і впустити нападника у помешкання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: