Кулеба про кандидатство: ще не всі перешкоди подолано, не всі пастки обійдено

Четвер, 16 червня 2022, 20:01

Попри оголошення Італією, Німеччиною, Румунією та Францією підтримки статусу кандидата на членство в ЄС для України, певності в позитивному рішенні для Києва наразі немає.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у Facebook заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи результати візиту лідерів чотирьох держав.

"У порівнянні навіть із початком тижня ми сьогодні стали ближче до отримання статусу кандидата на членство в ЄС. Гостям подяка. Але ще не всі перешкоди подолано, не всі пастки обійдено. Рішення ухвалюється консенсусом, тому усі командно продовжуємо спокійно, зосереджено працювати на результат", – наголосив міністр.

Він додав, що лідери також обговорювали питання експорту українського зерна в умовах морської блокади Росії, посилення санкційного тиску на Москву і надання Києву більше озброєння.

Що стосується можливих мирних переговорів між Україною, і Росією, то, за словами Кулеби, "гості не примушували, не схиляли, не тиснули, не ув’язували".

"Моя порада – облиште цей страх. Здається, за останній час президент і вся його дипломатична команда дали достатньо підстав повірити, що ми не ті, кого можна примусити, схилити, затиснути або розвести", – підкреслив дипломат.

Нагадаємо, після зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві лідери Німеччини, Італії, Румунії та Франції висловилися за "негайний" статус кандидата на членство в ЄС для України.

Як відомо, 17 червня очікується висновок Єврокомісії щодо заявок України, Грузії та Молдови на вступ до ЄС.

Читайте детальніше у статті: Кандидат з нюансами: що відбувається у ЄС перед історичним рішенням щодо України.

Дивіться також нове відео ЄвроПравди: Офіційно: Берлін та Париж за статус кандидата для України! Що це означає? Чи не буде сюрпризів?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: