Банкова про статус кандидата для України: не розслабляємось

П'ятниця, 17 червня 2022, 15:22

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква наголошує, що рішення Єврокомісії про кандидатський статус є лише першим практичним кроком на шляху до членства України в ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Ігор Жовква написав у своєму Facebook.

Жовква підкреслив, що Єврокомісія схвалила свій висновок з рекомендацією Європейській раді надати Україні європейську перспективу і статус країни-кандидата менш ніж за чотири місяці з часу подання Україною заявки на вступ до ЄС.

Ще одна держава-скептик ЄС готова підтримати надання Україні статусу кандидата

"Надано високу оцінку демократичному розвитку нашої держави та впровадженим реформам. Як відзначила Урсула фон дер Ляєн, Україною вже імплементовано 70% acquis ЄС. Звичайно, є і рекомендації, як нам надалі зміцнювати судову систему та посилювати боротьбу з корупцією. Але, як зауважив президент України Володимир Зеленський, ці реформи потрібні перш за все Україні", - зазначив Ігор Жовква.

Рішення Єврокомісії дає сигнал, що Україна завжди належатиме до європейського простору, попри намагання держави-агресора знищити нашу державу та її європейські прагнення, вважає дипрадник Зеленського.

Він додав, що "ми розуміємо всі непрості завдання, які стоять перед Україною та шляху до членства в Євросоюзу".

"Але все залежатиме від спільних зусиль України та ЄС. А сьогодні не розслабляємось, продовжуємо працювати та очікуємо на рішення Європейської ради наступного тижня", - написав Жовква.

Президент Зеленський вважає, що пропозиція Єврокомісії щодо статусу кандидата на вступ до ЄС допоможе Україні наблизити перемогу у війні.

17 червня Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз.

Офіційне рішення щодо статусу для України мають ухвалити на саміті лідерів ЄС 23 червня.

Читайте також: "Операція Шольц". З якими умовами Україні відкрили двері в ЄС та хто змінив думку Німеччини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: