Італія готується оголосити стан підвищеної готовності через скорочення поставок газу РФ

П'ятниця, 17 червня 2022, 19:38

Італія може оголосити стан підвищеної готовності щодо ситуації з газом наступного тижня, якщо Росія продовжить обмежувати її поставки.

Про це заявили у п'ятницю два джерела в італійському уряді, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Енергетична компанія Enie повідомляє про дефіцит поставок газу із Москви третій день поспіль.

Стан готовності дозволить вжити декілька заходів, спрямованих на скорочення споживання, у тому числі: нормування газу для окремих промислових споживачів, збільшення виробництва на вугільних електростанціях, а також запит на імпорт більшої кількості газу від інших постачальників.

Протокол надзвичайної газової ситуації, що існує в Італії, передбачає три етапи переходу: від стану попередньої готовності, введеного наприкінці лютого після російського вторгнення в Україну, до переходу до стану підвищеної готовності, а потім - до надзвичайного стану.

За словами одного з джерел, у вівторок чи у середу має відбутися засідання аварійно-технічної комісії щодо газу для розгляду ситуації.

У разі подальшого погіршення ситуації, наприклад, у разі великих труднощів з поповненням газових сховищ, Рим може перейти на повний надзвичайний стан і вжити ще більше агресивних заходів.

Раніше в п'ятницю Eni заявила, що отримує лише половину обсягів постачання газу від російського "Газпрому".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: