Відмова від газу РФ: віцеканцлер Німеччини вирушив на переговори з Ізраїлем

Понеділок, 6 червня 2022, 11:44

Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек у понеділок вирушив до Ізраїлю для переговорів, котрі, як очікується, будуть присвячені відновлюваним джерелам енергії у той час, як Німеччина шукає альтернативу російським енергоносіям. 

Про це, як повідомляє "Європейська правда", інформує агентство DPA.

Очікується, що Габек, який також є міністром економіки та боротьби зі зміною клімату, зустрінеться із представниками ізраїльського уряду в Єрусалимі для переговорів, присвячених політичним та економічним питанням.

Сторони повинні розглянути питання співпраці в галузі енергетики, клімату та технологій з наголосом на відновлювані джерела енергії.

Біля узбережжя Ізраїлю є великі родовища газу, і Німеччина шукає нові джерела енергії. Берлін намагається швидко зменшити свою залежність від російських енергоносіїв на тлі війни в Україні.

Крім того, Габек обговорить в Ізраїлі нещодавню ескалацію насильства на Близькому Сході. Його поїздка відбувається на тлі хвилі насильства, внаслідок якої з березня загинули десятки людей в Ізраїлі та на палестинських територіях.

У вівторок Габек має вирушити на палестинські території та в Йорданію, де він має взяти участь у йордансько-німецькій енергетичній конференції.

Раніше Габек заявляв, що його країна поки що не може дозволити собі запровадити повне ембарго на російський газ, але запевнив, що у перспективі ФРН повинна повністю прибрати залежність від нього.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив впевненість, що за якийсь час Німеччина зможе відмовитися від російського газу так само, як вже готова відмовитись від нафти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: