Більшість громадян Фінляндії підтримують посилення санкцій проти РФ – опитування

Понеділок, 11 липня 2022, 21:22

54% жителів Фінляндії вважають, що навіть попри зростання цін необхідно запровадити більш жорсткі санкції проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать результати опитування фінської газети Uutissuomalainen, які цитує Yle.

Водночас лише 5% респондентів вважають, що санкції потрібно скасувати, щоб вартість життя не продовжувала різко зростати, а 29% респондентів залишили б санкції на нинішньому рівні.

Зазначається, що на сході Фінляндії дещо більше підтримують скасування санкцій, ніж деінде.

Як зазначив директор Інституту зовнішньої політики Фінляндії Міка Аалтола, результати опитування показують "велику цілеспрямованість і рішучість фінів".

Опитування Uutissuomalainen охопило тисячу громадян Фінляндії, похибка становить 3,1% в кожному напрямку.

Нагадаємо, за даними Bloomberg, Європейський Союз планує представити новий, сьомий пакет санкцій проти Росії у зв’язку з її повномасштабним вторгненням в Україну "в найближчі тижні".

До сьомого пакету санкцій можуть увійти обмеження на імпорт золота, заходи щодо виправлення попередніх санкцій та розширення санкційних списків.

Механізми обмеження цін на нафту обговорюються, але найближчим часом ЄС навряд чи запровадить такі санкції.

Деякі країни-члени ЄС наполягали на включенні російського газу до санкцій, але серед переважної більшості країн такого бажання немає.

Читайте також: Як діють санкції та коли вони вплинуть на Путіна: стаття головного дипломата ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: