Укрзалізниця відновила дільницю, яка сполучила Україну та Молдову в Одеській області

Понеділок, 22 серпня 2022, 14:16

"Укрзалізниця" завершила реконструкцію дільниці Березине — Басарабяска, яка з’єднала Україну та Молдову в Одеській області.

Про це йдеться у заяві на сайті перевізника, пише "Європейська правда".

Українські залізничники відновили понад 22 км інфраструктури на території України та ще 1,2 км колій за контрактом з Молдовою, на території цієї країни.

"Відновлення цього маршруту стало життєво необхідним на тлі постійних атак мосту через Дністровський лиман російськими окупантами. Відтепер маємо альтернативу: головний залізничний маршрут для сполучення Одеси та Дунайських портів "Рені" та "Ізмаїл" надійно підключений до залізничного сполучення. Розраховуємо, що зможемо досягти об’єму вантажоперевезень на цій ділянці в середньому на рівні 10 млн тонн на рік", — заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков. 

У ході виконання робіт залізничники відновили геометричний розмір залізничного полотна, уклали на дільниці рейки та залізобетонні шпали та провели ремонт 14 залізничних мостів.

Раніше повідомлялося, що Іспанія запустила пілотний проєкт із транспортування зерна поїздом з України як альтернативу або доповнення до морського транспорту.

Читайте також: Стамбул як "Мінськ": що отримає Росія від Заходу у "зерновій угоді" та поза нею

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: