Прокуратура Німеччини не буде розслідувати викидання Шольцем таємних документів у смітник

Понеділок, 22 серпня 2022, 18:53

Прокуратура німецького Потсдама не буде порушувати кримінальну справу стосовно канцлера Олафа Шольца та його дружини у зв'язку з викинутими у звичайний сміттєвий бак державними документами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bild.

Як повідомив виданню старший прокурор Потсдама Вільфрід Леманн, там вирішили не починати розслідування, "тому що в документах, опублікованих у ЗМІ, немає інформації, яка загрожує важливим суспільним інтересам".

У липні видання Spiegel повідомило, що сусіди Шольца та його дружини Брітти Ернст виявили у побутових відходах подружжя внутрішні документи.

Серед іншого в смітник потрапив папірець, на якому були відзначені фотографії та "короткі анкети партнерів" глав держав та урядів із саміту G7 у замку Ельмау.

Зміст документа, на перший погляд, може здатися тривіальним, але Міністерство закордонних справ класифікувало документ як "секретну інформацію — лише для службового користування".

Застосовувалися суворі правила: така секретна інформація повинна була бути знищена таким чином, "щоб зміст не був пізнаваним і не міг бути пізнаваним".

У червні повідомлялося, що незадовго до початку саміту G7 в інтернеті оприлюднили секретні документи німецької поліції, які стосуються організації саміту "Групи семи", який проходив у тому ж самому замку у 2015 році. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: