Посол Нідерландів українською привітав Україну з незалежністю та пообіцяв підтримку

Середа, 24 серпня 2022, 10:30

Посол Нідерландів в Україні Єннес де Мол у вишиванці записав відеопривітання для українців до Дня Незалежності, пообіцявши підтримку своєї країни. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

Майже чотирихвилинне звернення записане повністю українською мовою.

Єннес де Мол згадує урочистий парад до 30-ї річниці Незалежності і "Мрію" у небі над Києвом - якої через пів року не стане.

"Мрія" була знищена російськими агресорами в аеропорту "Гостомель" наприкінці лютого 2022 року. Так само, як Буча, Ірпінь та Бородянка. Тепер ці колись процвітаючі містечка символізують жахливі військові злочини Росії. Хоча це цілком може бути лише вершиною айсберга, коли стане зрозуміло, що насправді сталося на сході і півдні вашої країни. 

Агресор знищив літак під назвою "Мрія", але ніхто не здатен знищити мрію українського народу… Нас не залякати. Ми разом стоїмо на захисті наших найвищих цінностей: свободи, демократії і безумовної поваги до міжнародного права", - наголошує він.

Посол зазначив, що Нідерланди підтримують Україну, надаючи їй  допомогу у військовій, економічній, фінансовій, гуманітарній та культурній сферах. 

Він окремо згадав Конференцію щодо притягнення до відповідальності за воєнні злочини в Україні, яка відбулась 14 липня у Гаазі за участі представників 45 країн, і на якій скоординували кроки для того, щоб забезпечити відповідальність винних. "Ця конференція - лише перший, але дуже важливий крок до справедливості", - наголосив посол.

У Нідерландах деталізували плани додаткової допомоги для України: загалом 80 млн євро

"Як сказав прем'єр Рютте, наша країна з вами… Ми залишатимемося з вами, на кожному сантиметрі цього шляху, доки мир, свобода та демократія в Україні не будуть відновлені, і доки справедливість не буде досягнута. Нідерланди і надалі будуть підтримувати Україну всіма можливими шляхами. Ви можете розраховувати на нас зараз і в майбутньому. Все буде Україна!", - підсумовує Єннес де Мол.

Нагадаємо, посол ЄС Матті Маасікас у своєму привітанні українською мовою наголосив, що Україна та країни Євросоюзу зараз - одна родина.

Посол Британії привітала Україну з Днем незалежності також повністю українською мовою, у вишиванці та з квіткою бавовни.

Генсек НАТО у своїй промові процитував Шевченка та наголосив, що Україна "має здобути перевагу - і здобуде її". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: