Прем'єрка Фінляндії під вогнем критики наполягає, що навіть політикам потрібні розваги

Середа, 24 серпня 2022, 17:36

Санна Марін після нової хвилі критики через вечірки наполягає на тому, що вона наполегливо працює як прем’єр-міністр Фінляндії, але також повинна мати право на приватне життя.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

"Я людина", - сказала Марін журналістам у середу на конференції своєї Соціал-демократичної партії, описавши минулий тиждень як "досить важкий". На межі сліз вона сказала, що іноді теж хоче "радості, світла та веселощів серед темних хмар".

"Я не пропустила жодного дня на роботі. Я хочу вірити, що люди дивитимуться тому, що ми робимо на роботі, а не тому, що ми робимо у вільний час", - додала вона.

Марін сказала, що не залишила жодного завдання невиконаним: "Я вчуся. Але я роблю свою роботу так само добре, як і досі. Я думаю про Україну, я думаю про вас і я роблю свою роботу".

У вівторок Санна Марін вибачилася за зображення з приватної вечірки, яку вона влаштувала у своїй офіційній резиденції в липні. На знімку дві жінки  цілуються, піднявши сорочки так, що їхні груди оголилися. При цьому вони прикривають груди табличкою з назвою Фінляндії.

Опоненти описали поведінку Марін як неприйнятну та сказали, що її вибір друзів демонструє відсутність розсудливості, а витік фотографій і відео може піддати її критиці чи навіть шантажу. Але багато інших відстоювали її право на вечірку.

Деякі союзники Марін втомилися від фурору. Міністр фінансів Фінляндії Анніка Саарікко, лідер партії "Центр", яка входить до лівоцентристської коаліції Марін, сказала, що "збентежена і втомлена" від необхідності коментувати фотографії та відео.

Міністр освіти Лі Андерссон із Лівого альянсу висловила надію, що обговорення перейде до "суттєвих питань", таких як "наші завдання щодо цієї майбутньої важкої зими, енергетичної кризи, загарбницької війни Росії, справедливої політики".

Нагадаємо, минулого тижня Санні Марін довелося виправдовуватись через вечірку з друзями та запевняти у тому, що вона не вживала наркотики, після того, як відео за її участі потрапили в мережу.

На оприлюднених відео прем’єр-міністр була на вечірці з кількома фінськими публічними людьми, включаючи депутата Ілмарі Нурмінена та ведучого Тінні Вікстрьома. На кадрах, що просочилися в мережу, видно, як Марін весело танцює з кількома друзями, а на задньому плані чути, як люди кричать про кокаїн. 

За словами Марін, вечірка відбулась кілька тижнів тому - спочатку у двох приватних квартирах, а потім гуляння продовжились у двох барах. Всього з прем’єр-міністром відпочивали близько 20 осіб, до групи входили її друзі, але також невідомі їй люди.

Пізніше Марін заявила, що здала тест на наркотики, щоб розвіяти сумніви щодо вживання наркотиків на вечірці, відео з якої з'явилося у ЗМІ.

Читайте також: Лідер не у футлярі. Як бурхлива вечірка прем’єрки Фінляндії збурила країну – але не всю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: