Лідерка італійських правих запевняє, що не буде виводити країну з ЄС у разі перемоги

Четвер, 25 серпня 2022, 20:39

Очільниця партії "Брати Італії" Джорджія Мелоні, яка в разі перемоги блоку правих на виборах має найбільше шансів стати прем’єр-міністром, запевняє, що не має наміру виводити Рим із Європейського Союзу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Мелоні заявила в інтерв’ю Reuters.

Хоча раніше "Брати Італії" висловлювати євроскептичні погляди, зараз партія прагне запевнити інвесторів і партнерів, що в разі обрання Мелоні главою уряду вона не починатиме конфлікт із європейськими інституціями.

"Ми хочемо, щоб Італія мала інакше ставлення на міжнародній арені, приміром, у відносинах із Європейською комісією. Але це не означає, що ми хочемо зруйнувати Європу, що ми хочемо вийти з Європи, що ми хочемо робити щось шалене", – стверджує політикиня.

Італійські праві відмовляться від критики ЄС, щоб збільшити шанси на перемогу – ЗМІ

Вона додала, що це означає "пояснювати, що для нас захист національних інтересів так само важливий, як і для французів чи німців".

Також глава "Братів Італії" запевняє, що в разі обрання прем’єр-міністеркою буде здійснювати виважену економічну політику, зважаючи на боргові зобов’язання Італії та позицію Європейського Союзу.

Останні соцопитування показують, що блок правих італійських партій – "Брати Італії", "Ліга" і "Вперед, Італіє!" – має найбільші шанси перемогти на дострокових виборах 25 вересня. Інвестори й уряди в ЄС були занепокоєні наслідками цієї події, адже праві традиційно посідають ворожу до Євросоюзу позицію.

Дивіться також - Проросійська Італія у 2022 стала допомагати Україні. Зараз це хочуть знову змінити.

Про політичну кризу в Італії більше читайте тут: Чому проукраїнський прем’єр Італії пішов у відставку та хто зараз бореться за його посаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: