Бельгія і Франція стурбовані забрудненням моря стічними водами з Британії

Субота, 27 серпня 2022, 17:01

Бельгія слідом за Францією вимагає від Лондона пояснень щодо неочищених стічних вод, що скидаються в Ла-Манш і Північне море.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

"За жодних обставин викиди не повинні мати впливу на води або морське середовище держав-членів [ЄС]", — сказав у суботу Вінсент Ван Квікенборн, міністр Бельгії, відповідальний за Північне море.

"Я попросив свої служби детальніше вивчити це питання та зв’язатися з відповідними органами Великої Британії".

Ван Квікенборн додав, що хоча Сполучене Королівство більше не зв’язане екологічними нормами ЄС через Brexit, воно має вжити необхідних заходів для обмеження впливу витоків стічних вод на морське середовище.

Реакція бельгійського міністра повторює заклики до правових і політичних заходів з боку євродепутатів від партії президента Франції Еммануеля Макрона. Вони попереджають, що в короткостроковій перспективі витоки можуть завдати шкоди водам на французькому узбережжі та морському біорізноманіттю.

Бельгійський міністр Північного моря заявив, що скидання поки що не вплинуло на бельгійські води.

Скарги надійшли після того, як було опубліковано попередження про забруднення 50 пляжів в Англії та Уельсі після того, як сильний дощ спричинив перетікання стічних вод із перевантажених стоків у річки та море.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: