Німецька міністр оголосила "війну" нелегальному експорту відходів до Польщі

Понеділок, 29 серпня 2022, 19:39

Міністр з питань довкілля Німеччини Штеффі Лемке оголосила "війну" незаконному експорту відходів до Польщі.

Про це повідомило агентство DPA, пише "Європейська правда".

Політик заявила про це у понеділок після зустрічі зі своєю польською колегою Анною Москвою у німецькому місті Бад-Заров, що розташоване між Берліном та кордоном землі Бранденбург.

Лемке сказала, що вона особисто працюватиме, щоб зупинити цей незаконний експорт відходів до сусідньої країни та притягнути винних до відповідальності.

За її словами, за незаконним експортом стоять злочинці, і вони мають бути покарані суворіше.

Протягом багатьох років надходили неодноразові повідомлення про те, що велика кількість німецьких відходів незаконно ввозиться до Польщі. 

Згідно з повідомленнями, сотні тисяч тонн відходів із Німеччини та інших країн зберігаються на незаконних звалищах у різних місцях в Польщі.

Головною темою засідання німецько-польської ради з навколишнього середовища у Бад-Зарові стала катастрофічна загибель риби в річці Одер, яка утворює кордон між двома країнами.

Обидві країни хочуть конструктивно співпрацювати для з'ясування причин катастрофи, наголосила Лемке.

Нагадаємо, з кінця липня у польській та німецькій частині річки Одер почала масово гинути риба. За останніми даними, озвученими Польщею, з річки за увесь цей час виловили понад 190 тонн мертвої риби

У Польщі та Німеччині припускали, що причиною екологічного лиха стало скидання в річку отруйних відходів. Фахівці перевіряють 300 різних речовин, які могли спричинити катастрофу. У Польщі за допомогу у встановленні винуватців забруднення поліція виставила винагороду у мільйон злотих.

Досі лабораторні дослідження не встановили точну причину мору риби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: