Через несправність найбільший військовий корабель Британії може пропустити велику місію у США

Вівторок, 30 серпня 2022, 11:19

Найбільший військовий корабель Британії може пропустити важливі випробування за участю новітніх винищувачів і безпілотників після того, як його гребний вал вийшов з ладу через кілька миль після виходу з порту.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

Авіаносець HMS Prince of Wales вартістю 3 мільярди фунтів стерлінгів покинув Портсмут у суботу, але "була виявлена механічна несправність валу з правого борту", заявив контрадмірал Стів Мурхаус.

Його подорож до США ледве почалася, коли судно було змушене відійти назад до Гемпшира в супроводі буксирів з позиції біля острова Вайт.

Дайвери зможуть використовувати захищену бухту, щоб оцінити проблему, яку спеціалізований новинний сайт Navy Lookout назвав "значною технічною несправністю".

Контрадмірал Мурхаус заявив у відеозверненні в Twitter, що "ймовірно, несправність потребуватиме ремонту, який може вплинути на місію корабля".

HMS Prince of Wales діє як командний корабель НАТО, він прямував до Північної Америки для навчань з ВМС США та Канади та Корпусом морської піхоти США.

Очікувалося, що літаки F-35B Lightning п’ятого покоління та безпілотники Banshee працюватимуть на його палубі, а маршрут включатиме Нью-Йорк, Галіфакс у Канаді та країни Карибського басейну.

Королівський військово-морський флот назвав це "визначною місією".

Його несправність одразу після виходу в море стала приводом для збентеження Королівського флоту, особливо тому, що 280-метровий корабель почав працювати лише минулого року.

Раніше відправлення судна було відкладено з п'ятниці через технічну проблему, хоча невідомо, чи пов'язані інциденти.

HMS Prince of Wales може нести 36 реактивних літаків F-35B Lightning і чотири вертольоти Merlin з екіпажем близько 700 осіб, ця цифра збільшується до 1600, коли всі літаки на борту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: