Амстердам поселить тисячу мігрантів на круїзному лайнері

Вівторок, 30 серпня 2022, 20:37

Влада Амстердама вирішила розмістити тисячу шукачів притулку на круїзному лайнері через нестачу місць у центрах для прийому біженців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NOS.

Очікується, що перші біженці, які житимуть на лайнері, прибудуть до Амстердама 1 жовтня. У майбутньому там можуть обладнати додаткові 500 ліжкомісць.

Круїзний лайнер перебуватиме в порту Амстердама щонайменше шість місяців, але цей строк може бути продовжений за необхідності. Місцева влада відповідатиме за побут на судні, тоді як уряд сплатить вартість прийняття біженців.

Своєю чергою уряд Нідерландів побудує від 2500 до 3500 місць тимчасового проживання в Амстердамі. Раніше подібну схему застосували в Утрехті, коли він прийняв найбільшу кількість мігрантів.

Станом на зараз у 882-тисячному Амстердамі перебуває 2100 шукачів притулку.

Раніше плани уряду Нідерландів щодо розміщення біженців, які прибувають до країни, на круїзних лайнерах, були розкритиковані неурядовими організаціями як "абсурдні" та незаконні.

Нещодавно в Нідерландах спалахнув скандал через смерть тримісячної дитини в центрі прийому мігрантів, який критикували через неналежні умови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: