З початку вторгнення в Україну Латвія анулювала 761 дозвіл на проживання громадянам РФ

Середа, 31 серпня 2022, 11:11

Після 24 лютого в Латвії було анульовано 761 посвідку на проживання громадян Росії.

Про це повідомило Управління у справах громадянства та міграції, передає "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

У період з 24 лютого по 26 серпня було анульовано 578 тимчасових дозволів на проживання громадян Росії та 183 постійних посвідки на проживання громадян Росії.

264 посвідки було анульовано, тому що не було своєчасно подано документи. Інші причини анулювання пов'язані з припиненням трудових відносин, зміною причини перебування у Латвії, отриманням громадянства Латвії. Так, наприклад, у 32 випадках було подано неправильні дані, а 24 дозволи анульовано тому, що іноземець був включений до бази заборон на переміщення. Вісім посвідок анульовано, тому що спецслужби заборонили перебування цих громадян Росії у Латвії.

Серед причин анулювання посвідок і такі як зміна роботодавця, переїзд на місце проживання в іншу країну, розлучення.

За даними агентства LETA, на 12 серпня у громадян Росії було 9189 тимчасових посвідок на проживання, з них 1820 було видано у зв'язку з інвестиціями. У громадян Білорусі — 2432 тимчасові посвідки, з них 65 пов'язані з інвестиціями.

Станом на 12 серпня у 37 183 громадян Росії - постійні дозволи на проживання.

Як повідомлялося, МВС Латвії підготувало поправки до Імміграційного закону, що передбачають припинення видачі повторних посвідок на проживання громадянам Росії та Білорусі до 30 червня 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: