Королева Британії вперше призначить нового прем'єра не в Букінгемському палаці

Середа, 31 серпня 2022, 13:28

Королева Великої Британії Єлизавета II вперше за своє довге правління прийме нового прем'єр-міністра у своєму маєтку Балморал у Шотландії.

Про це повідомляє Sky News, пише "Європейська правда".

Королева зустрінеться з новим главою уряду 6 вересня через день після оголошення його імені.

Історично вона призначала попередніх прем’єр-міністрів з Букінгемського палацу чи Віндзорського замку.

Однак 96-річному монарху порадили залишитися в її резиденції Балморал в Абердинширі, де вона проводить літню відпустку.

Саме звідти вона призначить або Ріші Сунака, або Ліз Трасс прем’єр-міністром 6 вересня, порушивши багаторічну королівську традицію.

"Королева прийме прем’єр-міністра Бориса Джонсона у вівторок, 6 вересня, у Балморалі, після чого відбудеться аудієнція з новим прем’єр-міністром", - сказав представник Букінгемського палацу.

З осені минулого року королева страждає від проблем з пересуванням і тепер регулярно користується палицею. Цього року вона була змушена скоротити кілька офіційних зустрічей, і вона, зокрема, пропустила більшість святкувань свого платинового ювілею, лише ненадовго з’явившись на балконі палацу.

За даними останніх опитувань, Ліз Трасс виграє боротьбу за посаду лідера Консервативної партії та прем'єр-міністра у колишнього міністра фінансів Ріші Сунака.

Нещодавно вона заявила, що в разі обрання на посаду глави британського уряду буде готова застосувати ядерну зброю, навіть якщо це означатиме "глобальне знищення".

Також вона поставила під сумнів те, чи є президент Франції Еммануель Макрон другом для Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: