Кіпр скасував обов’язкове носіння масок і обмеження на зібрання

Середа, 31 серпня 2022, 14:24

Кіпр у середу оголосив про скасування всіх обмежень на зібрання та обов’язкового використання масок у більшості районів після того, як кількість випадків COVID-19 знизилася.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Починаючи з середи, усі обмеження на громадські чи приватні зібрання будуть послаблені, а носіння масок буде обов’язковим лише в таких місцях, як лікарні, будинки для людей похилого віку та в громадському транспорті.

"Після трьох років пандемії я радий сказати, що ми значно пом’якшуємо існуючі обмеження, оскільки епідеміологічні фактори помітно покращилися", — заявив міністр охорони здоров’я Міхаліс Хаджіпантела.

За його словами, влада як і раніше рекомендує носити маски для обличчя в місцях масового скупчення людей і проводити самотестування раз на тиждень.

Згідно з останніми доступними щотижневими даними, Кіпр повідомив про 2154 нових випадки COVID-19, порівняно з 2130 за тиждень, що закінчився 18 серпня.

Нагадаємо, у Німеччині офіційно рекомендували робити друге бустерне щеплення вакциною від коронавірусу, тобто четвертою дозою, всім людям, які старші за 60 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: