У поліції Варшави обіцяють покарати співробітників, які погрожували українцеві побиттям

Четвер, 1 вересня 2022, 11:03

Керівництво поліції Варшави обіцяє покарати поліцейських, які погрожували побиттям українському працівникові служби доставки піци і казали йому "валити в Україну".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал RMF24.

"Ми повинні посипати голову попелом, а ті поліцейські мають бути якнайшвидше покарані за свою поведінку", – сказали у поліції Варшави.

Але водночас там стверджують, що це буде не найвища можлива міра покарання – тобто виключення з лав поліції.

Рішення про покарання ще не прийняті. Лише кілька десятків годин тому проти поліцейських відкрили дисциплінарне провадження.

"Така поведінка є неприйнятною. Поліцейський має залишатися професіоналом, і це абсолютно скандальна поведінка. Я не хочу тут оцінювати результати дисциплінарного провадження, але можна припустити, що покарання буде дуже суворим", – сказав Маріуш Чарка з штаб-квартири поліції Варшави.

Інцидент за участі українця стався минулого тижня. Він записав скандальне втручання поліції телефоном, а відео виклав у мережі.

Згідно із записом, офіцери хочуть накласти на чоловіка штраф у розмірі 600 злотих. Коли він запитує чому і пояснює, що нічого поганого не зробив, офіцери стають агресивними. "Тепер нехай твій бос організовує гроші", – каже один із поліцейських.

"Така поліція в Польщі", – каже чоловік. "Я тобі зараз в рило дам, ти...", – відповідає офіцер. "Я тобі зараз дам поліцію в Польщі. Не подобається – вали в Україну", – чути голоси поліцейських.

Зрештою чоловік припускає, що поліцейський міг вживати алкоголь. "Так, вживав", – відповідає офіцер.

За даними ЗМІ, інцидент, швидше за все, стався в центрі Варшави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: