США санкціонували арешт літака "Лукойла" вартістю $45 млн

фото
Четвер, 1 вересня 2022, 12:38

Сполучені Штати видали ордер на арешт літака вартістю 45 мільйонів доларів, що належить російській енергетичній компанії "Лукойл".

Про це йдеться у заяві Міністерства юстиції США, пише "Європейська правда".

"Окружний суд США Південного округу Техасу санкціонував вилучення, встановивши можливу причину арешту літака Boeing на підставі порушень федерального закону", - йдеться у заяві.

 

Згідно з судовими документами, "Лукойл" володіє літаком Boeing з бортовим номером VP-CLR і серійним номером виробника 34865, який літав до Росії і вилітав з неї, порушуючи санкції Міністерства торгівлі США, введені проти Росії.

Востаннє Boeing літав до Сполучених Штатів у березні 2019 року, коли літак летів у Х'юстон, штат Техас, з офіційними особами "Лукойлу", у тому числі з російським олігархом, тодішнім президентом і генеральним директором Вагітом Алекперовим.

Вважається, що Boeing знаходиться у Росії і коштує близько 45 мільйонів доларів. З вересня 2014 року "Лукойл" знаходиться під секторальними санкціями США.

Нагадаємо, голова ради директорів нафтової компанії "Лукойл" Равіль Маганов помер після того, як випав з вікна Центральної клінічної лікарні у Москві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: