У ЄС хочуть заборонити товари, створені з використанням примусової праці

Середа, 14 вересня 2022, 22:16

Європейська комісія в середу запропонувала заборонити на території Європейського Союзу товари, зроблені з використанням примусової праці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Примусова праця... є жорстокою формою сучасного рабства, яка загнала в пастку мільйони людей по всьому світу. Тож мета (пропозиції) зрозуміла: зберегти ринок ЄС вільним від продуктів, виготовлених, видобутих або зібраних за допомогою примусової праці", – заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Про наміри ввести заборону на товари, зроблені з використанням забороненої праці, ще минулого року заявила президентка виконавчого органу ЄС Урсула фон дер Ляєн. Відтоді Брюссель працював над тим, щоб заборона не порушувала правила міжнародної торгівлі.

Вважалося, що ініціатива спрямована насамперед проти Китаю, який звинувачують у створенні "таборів перевиховання" в Сіньцзян-Уйгурському автономному регіоні, населеному мусульманами-уйгурами. Пекін підозрюють у використанні примусової праці для виробництва всіх видів продукції – від текстилю до електроніки.

Домбровскіс обстоював повну заборону на товари, пов’язані з примусовою працею, тобто й ті, що виготовлені в межах Євросоюзу. "Це важливо для ефективності заборони, а також для уникнення дискримінації наших країн-партнерів", – пояснював він.

Тепер ініціативу Європейської комісії має розглянути Рада ЄС: Європарламент уже ухвалив відповідну резолюцію. Потім обидві інституції та Комісія повинні будуть розробити остаточний документ для заборони примусової праці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: